Τμήμα 1.1

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ

Τομέας 1. MYH4D CoP ενηλίκων/ανώτερων εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε άτομα με άνοια συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας ή σε οικογενειακούς φροντιστές

Συνεδρία 1.1: Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ

The Theory of Tom Kitwood Kitwood, T. (1993). (Πηγή: Towards a theory of Φροντίδα για την άνοια: η διαπροσωπική διαδικασία. Γήρανση & Society, 13(1), 51-67) υπογραμμίζει τις ψυχολογικές ανάγκες (Comfort, Identity, Προσκόλληση, Επάγγελμα και Ένταξη) ατόμου με άνοια και πώς αυτό σχετίζεται με την επικοινωνία: η επικοινωνία μπορεί να είναι ενδυνάμωση ή υπονόμευση του ατόμου ανάλογα με το πώς μπαίνουμε επαφή με τα ΑμεΑ.

Η εκπαίδευση ενηλίκων πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις πρόσφατες αποκτήσεις της νευροεπιστήμης καλύτερη αντιστοίχιση του εκπαιδευτικού στόχου και των αναγκών-στόχων. Στην περίπτωση ατόμου με θα παρέχονται συμβουλές για την άνοια για την καλύτερη στόχευση εκπαιδευτικών στόχων δεξιός εγκέφαλος: αναπτύσσονται μη λεκτική, παραλεκτική και λεκτική σύσταση να βελτιώσει τις καλύτερες συνθήκες μάθησης για ένα άτομο με άνοια.

Γλωσσάρι για προφορική, παραλεκτική και μη λεκτική επικοινωνία σε άτομο με άνοια και οικογενειακούς φροντιστές. Στην περίπτωση ατόμων με άνοια ήρεμος τόνος φωνής ή ευρείες και εμφατικές χειρονομίες για την ενίσχυση του λεκτικού επεξηγούνται τα περιεχόμενα επικοινωνίας (T. Kitwood, Framework for quality of ζωή 2016). Διαφορετικό λεξιλόγιο για Φροντιστές σχετικά με την Επικοινωνία προβλήματα, έλλειψη μνήμης, αποπροσανατολισμός (π.χ. ΠΟΥ υποστηρίζω, Αλτσχάιμερ Ομοσπονδία, Federazione Alzheimer Italia…) παρέχονται ήδη. MYH4D Λεξιλόγιο (περιλαμβάνεται μη λεκτική και παραλεκτική επικοινωνία) θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για ενήλικες δασκάλους και εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με μαθησιακές δραστηριότητες με άτομα με άνοια, με τους φροντιστές τους όπως καθώς και πολίτες της κοινότητας.

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να παρουσιάσετε όρους και μεθοδολογίες προφορικά, παραλεκτικά και μη λεκτικά επικοινωνούν με ένα άτομο με άνοια και οικογενειακούς φροντιστές καθώς και πολίτες της κοινότητας.

Λέξη/συμπεριφορά*

Τίτλος

Περιγραφή *
(έως 500 λέξεις)

Περιγραφή

Πίνακας περιεχομένων *

☐ μείωση του στίγματος μέσω της γλώσσας και των εικόνων

☐ πλαισίωση και αναπλαισίωση της κοινής εικόνας της άνοιας

☐Δίνοντας φωνή σε άτομα με άνοια

☐ ηλικία

Λέξεις-κλειδιά*

☐ Στίγμα

πλαισίωση και αναπλαισίωση

......

Top