Χτίζοντας μια κοινότητα που νοιάζεται

nicholas

Administrator
Staff member
Οργανισμός
Emphasys Centre
Ιστότοπος της μελέτης περίπτωσης
Περιεχόμενο
  1. Αντιμετώπιση της άνοιας
Λέξεις κλειδιά
  1. αλληλεγγύη
  2. Άτυπους φροντιστές
  3. Καφέ Αλτσχάιμερ
  4. Κοινοτική υποστήριξη
  5. Άνοια Περιεκτική κοινωνία
«Είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε με την τοπική κοινωνία. Δεν πρέπει να αφήνετε τα άτομα με άνοια να κλειστούν στα σπίτια τους».
A.Š. (Σλοβενία), Εκπαιδευτής ενηλίκων για τη διδασκαλία σχετικά με την άνοια στην κοινότητα


Μπορεί ένα καφέ να γίνει χώρος σεβασμού για τα άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ως εκπαιδευτής ενηλίκων πώς μπορεί μια κοινότητα να υποστηρίξει τα άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους;

Οι μη αμειβόμενοι άτυποι φροντιστές παίζουν έναν από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτικούς ρόλους για τα άτομα που ζουν με άνοια. Είναι ένας ρόλος που φέρνει πολλές προκλήσεις, διαφορετικός από άλλες σχέσεις φροντίδας, αλλά αν αντιμετωπιστεί με τον σωστό τρόπο, μπορεί να φέρει μια θετική εμπειρία για τους εμπλεκόμενους.

Οι εκπαιδευτές ενηλίκων, που διδάσκουν για την άνοια στην κοινότητα, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην παροχή πληροφοριών, παραδειγμάτων, δείχνοντας τρόπους με τους οποίους μπορούν να υποστηριχθούν οι άτυποι φροντιστές για να παρέχουν ανεκτίμητη φροντίδα.

Θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μια, κοινώς γνωστή μορφή τέτοιας υποστήριξης. Το Αλτσχάιμερ, η άνοια ή τα καφέ μνήμης είναι ένας κοινός όρος για μέρη όπου τα άτομα που ζουν με άνοια και οι φροντιστές τους, συνήθως μέλη της οικογένειας, μπορούν να συναντηθούν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άτομα σε παρόμοιες καταστάσεις. Ο κύριος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με εμπειρία άνοιας.

Μπορείτε να επισκεφτείτε εικονικά το καφέ εδώ: https://moments-cafe.com/

Ως εκπαιδευτής ενηλίκων θα πρέπει να επισημάνετε στους μαθητές σας τα οφέλη από τη χρήση τέτοιων και άλλων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων για τους φροντιστές και τα άτομα που ζουν με άνοια. Απομακρυνόμενοι από τη ρουτίνα της καθημερινής φροντίδας, οι φροντιστές μπορούν να βρουν σε τέτοιες καφετέριες ευκαιρίες να απολαύσουν χρόνο με άτομα που φροντίζουν και να συζητήσουν με άλλους φροντιστές που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις.

Για να υποδείξετε τρόπους στους μαθητές σας για το πώς μπορούν να υποστηρίξουν άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους σε δημόσιους χώρους, μπορείτε να ανατρέξετε στο MYH4D "Beconnect" MOOC: Ενότητα 3 – Επικοινωνία στην καθημερινή και κοινοτική ζωή με άτομα με άνοια καθώς και στην Ενότητα 4 - Περιεκτική κοινότητα που επικεντρώνεται σε άτομα που ζουν με άνοια.


Πείτε τη γνώμη σας:
  • Υπάρχει παρόμοιο καφέ στην κοινότητά σας;
  • Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιες παρόμοιες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις που θα μπορούσατε να προτείνετε στους μαθητές σας;
 
Top