DemenTalent

nicholas

Administrator
Staff member
Οργανισμός
Emphasys Centre
Περιεχόμενο
  1. Κοινοτικές δημόσιες υπηρεσίες
Λέξεις κλειδιά
  1. Δημόσιοι χώροι (π.χ. βιβλιοθήκες ή μουσεία για άτομα με άνοια)
«Ανεξάρτητα από τα συμπτώματα που βιώνει το άτομο ανά πάσα στιγμή, πάνω από όλα είναι άνθρωπος»

1667297962744.png

Το Πρόγραμμα DementTalent στοχεύει να ενισχύσει τους πόρους και τα ταλέντα των ανθρώπων που ζουν με άνοια, προσκαλώντας τους να γίνουν χρήσιμη στην κοινωνία.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη συναισθηματική ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους.

Η πρώτη ιταλική εμπειρία αυτού του είδους ξεκίνησε το 2019 στην επικράτεια Pinerolo (κοντά στο Τορίνο). Το έργο γεννήθηκε από τη συνεργασία μεταξύ της Diaconia Valdese, CISS[1] και της ASLTO3, Psychology Service.


1650015528351.png
Εσείς, τι κάνετε για να ενισχύσετε τα ταλέντα των ανθρώπων που ζουν με άνοια;

Συζητήστε το με τα μέλη της κοινότητας


[1] Diaconia Valdese και CISS είναι εταίροι του έργου MYH4D.

«Ανεξάρτητα από τα συμπτώματα που βιώνει το άτομο ανά πάσα στιγμή, πάνω από όλα είναι άνθρωπος»
Το DementTalent Project στοχεύει να ενισχύσει τους πόρους και τα ταλέντα των ατόμων με άνοια, προσκαλώντας τα να τα καταστήσουν χρήσιμα στην κοινωνία και να τους αναπτύξουν, με την υποστήριξη ειδικών στον τομέα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη συναισθηματική ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους. Από μια πρωτοποριακή εμπειρία στην Ολλανδία από το 2013, η πρώτη ιταλική εμπειρία αυτού του είδους ξεκίνησε το 2019 στην επικράτεια Pinerolo (κοντά στο Τορίνο). Το έργο ξεκίνησε από τη συνεργασία μεταξύ της Diaconia Valdese, CISS[1] και της ASLTO3, Psychology Service.

Η υποκείμενη φιλοσοφία είναι να βάλεις το άτομο στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων, εστιάζοντας σε δυνάμεις (ή ταλέντα) και ικανότητες. Οι εξατομικευμένες εμπειρίες σχεδιάζονται με τη βοήθεια τοπικών πραγματικοτήτων (εμπορικές δραστηριότητες, πολιτιστικοί σύλλογοι, δημόσιοι φορείς κ.λπ.) στις οποίες εισάγονται άτομα με άνοια, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους όπως και σε ένα υγιές περιβάλλον.

Ας σκεφτούμε πόσο συχνά πέφτουμε στην παγίδα της ρουτίνας που συχνά μας κρατά μακριά από τις απολαύσεις και τις δραστηριότητες που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Με αυτό το έργο είναι δυνατό για τα άτομα που ζουν με άνοια να βρουν αυτή τη δυνατότητα και να ανακαλύψουν ξανά ξεχασμένα ενδιαφέροντα ή να εμπλακούν σε νέες εμπειρίες. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον κ. Luigi: σπούδασε στην ακαδημία τέχνης, αλλά αναγκαστικά έπρεπε να μειώσει την εμπλοκή του σε δημιουργικές δραστηριότητες για να αφοσιωθεί σε μια διοικητική δουλειά. Συμπεριλαμβανόμενος σε αυτό το έργο, τελικά, μπόρεσε να ξαναρχίσει την ξυλογλυπτική με έναν ντόπιο καλλιτέχνη, συμμετέχοντας με επιτυχία στην τοπική έκθεση χειροτεχνίας.

Αυτός ο τύπος προσέγγισης με επίκεντρο το άτομο επιτρέπει στα άτομα που ζουν με άνοια να έχουν μεγαλύτερη φωνή, καθιστώντας τα ενεργά μέλη και πηγή για την κοινωνία.



1650015528351.png
Εσείς, τι κάνετε για να ενισχύσετε τα ταλέντα των ανθρώπων που ζουν με άνοια;

Συζητήστε το με τα μέλη της κοινότητας
 
Top