The Modified Caregiver Strain Index (CSI)

nicholas

Administrator
Staff member
Οργανισμός
Emphasys Centre
Ιστοσελίδα
Περιεχόμενο
  1. καλών πρακτικών διδασκαλίας στην κοινότητα
Λέξεις κλειδιά
  1. επαγγελματική εξουθένωση και φροντιστές
  2. στρατηγικές διδασκαλίας
  3. Αλφαβητισμός υγείας
Πώς να ξεκινήσετε μια συναρπαστική και ουσιαστική εμπειρία διδασκαλίας σχετικά με την άνοια


«Δεν ξεκινάω ποτέ το εργαστήριό μου με τα 10 πρώιμα σημάδια άνοιας, καθώς οι μισοί από τους μαθητές θα φύγουν αμέσως».

L.B., Εκπαιδευτής ενηλίκων σχετικά με την άνοια στην κοινότητα της Σλοβενίας


Η σημασία της πληροφόρησης και της γνώσης για την άνοια στις κοινότητες μπορεί να φανεί σε διάφορα παραδείγματα. Όταν ρωτάτε άτομα που θα έπρεπε να γνωρίζουν περισσότερα για την άνοια στην κοινότητα, η πιο συνηθισμένη απάντησή τους θα ήταν η αστυνομία, ο ταχυδρομικός υπάλληλος, οι πωλητές τροφίμων, οι καφετέριες, οι γείτονές μας κ.λπ. Παρόλο που υπάρχουν αρκετές διαλέξεις και εργαστήρια σχετικά με την άνοια, γίνονται κυρίως από επαγγελματίες υγείας ή απευθύνονται κυρίως σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Υπάρχει αυξημένη ανάγκη τέτοιας εκπαίδευσης ώστε να είναι διαθέσιμη σε περιβάλλοντα άτυπης μάθησης στις κοινότητες (κοινοτικοί χώροι) και το πιο σημαντικό πρέπει να γίνεται από εκπαιδευτές ενηλίκων που έχουν κατανόηση σχετικά με την άνοια η οποία υπερβαίνει την καθαρή ιατρική πτυχή της πάθησης.

Η διδασκαλία για την άνοια δεν πρέπει να αφορά μόνο τα άτομα που ζουν με άνοια, τους φροντιστές και το ιατρικό προσωπικό τους, αλλά πρέπει να διαδοθεί σε όλες τις εργατικές δυνάμεις και σε κάθε τρόπο πειθαρχίας εκεί έξω. Εάν θέλουμε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε το στίγμα και τις προκαταλήψεις και να αναπτύξουμε κοινότητες χωρίς αποκλεισμούς, η αυξημένη παιδεία στον τομέα της υγείας έχει τη δύναμη να προκαλέσει αλλαγές στις κοινότητες.

«Ενημερώνω τον κόσμο για την άνοια σε μικρές κοινοτικές γειτονιές. Και αν έρθουν τρία άτομα στο εργαστήριό μου, κάνουμε μια απλή συζήτηση, αλλά αν εμφανιστούν 10 άτομα τότε ετοιμάζω μια διαφορετική δομή… Προσαρμόζομαι στις ανάγκες των μαθητών. Δεν χρειάζονται όλοι την ίδια ενημέρωση». (L.B.)


Επίσης, η εκπαίδευση και ενημέρωση όσο αναφορά την άνοια δεν πρέπει να ακολουθεί μια ειδική προκαθορισμένη δομή. Έχοντας υπόψη τους διαφορετικούς τύπους μαθητών και τις ανάγκες τους, η διδασκαλία θα πρέπει να είναι ανοιχτή, ελκυστική και περιεκτική, με ευκαιρίες για τους μαθητές να μοιραστούν την εμπειρία τους σχετικά με την άνοια.

Πώς να ρυθμίσετε τη διδασκαλία σας; Όχι θεωρητικά, αλλά από την εμπειρία των μαθητών σας. Υπάρχουν εργαλεία που μπορείτε να αναζητήσετε ως σημεία εκκίνησης για ομαδικές συζητήσεις.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα σε περίπτωση που οι μαθητές σας φροντίζουν άτομα με άνοια:

Έχετε ακούσει ποτέ για το of The Modified Caregiver Strain Index (MCSI); Αναπτύχθηκε από το Advancing Care Excellence for Alzheimer's Patients and Caregivers, είναι μία από τις διδακτικές στρατηγικές του Alzheimer που μπορεί να φανεί χρήσιμη στους εκπαιδευτές ενηλίκων. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την έγκαιρη ανίχνευση της επαγγελματικής κούρασης μεταξύ των φροντιστών που παρακολουθούν το εργαστήριό σας. Είναι εύκολο στη χρήση και αποτελείται από 13 ερωτήσεις, εστιάζοντας σε οικονομικές, σωματικές, ψυχολογικές, κοινωνικές και προσωπικές πτυχές της παροχής φροντίδας. Οι ερωτήσεις μπορούν να προετοιμαστούν διαδραστικά και ως αφετηρία για μια συζήτηση σχετικά με τη φροντίδα της άνοιας.

Πείτε μας τη γνώμη σας:
  • Έχετε πραγματοποιήσει κάποιο εργαστήριο ή εκπαίδευση σχετικά με την άνοια;
  • Πως ήταν η εμπειρία σας;
 
Top