Συσκευές GPS

nicholas

Administrator
Staff member
Οργανισμός
Emphasys Centre
Περιεχόμενο
  1. Τεχνολογική Συσκευή
Λέξεις κλειδιά
  1. Προσανατολισμός
Οι συσκευές GPS εφαρμόζονται επί του παρόντος στην κοινωνική περίθαλψη για την υποστήριξη των χρηστών σε ανεξάρτητες δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους και ισχύουν για άτομα με γνωστικές αναπηρίες, όπως άτομα με άνοια στο αρχικό ή μεσαίο στάδιο.

Γνωρίζετε πώς οι τεχνολογικές συσκευές με GPS μπορούν να βελτιώσουν τον προσανατολισμό και να αποτρέψουν την περιπλάνηση και την εξαφάνιση ατόμων που ζουν με άνοια;

Ποια είναι η ουσία αυτών των νέων τεχνολογιών;Ένα παράδειγμα είναι οι συναγερμοί GPS που στοχεύουν στην υποστήριξη των χρηστών σε ανεξάρτητες δραστηριότητες.


1.

1650018143724.png1650018152220.png

Το GPS σε ρολόι ή μενταγιόν με δυνατότητα geofencing. Η τεχνολογία παρακολουθεί άτομα με άνοια και επικοινωνεί με μια υπηρεσία παρακολούθησης εάν τα άτομα με άνοια αναφέρουν ότι έχουν χαθεί ή έχουν φτάσει στο γεωγραφικό φράγμα. Για παράδειγμα - το Spotter GPS Watch μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά καλά ως ρολόι συναγερμού για ηλικιωμένους. Με αυτόν τον τρόπο τα άτομα με άνοια μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα SOS στους συγγενείς τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πατώντας το κουμπί SOS. Το ρολόι για ηλικιωμένους είναι επίσης εξοπλισμένο με λειτουργία κλήσης και μπορούν να ρυθμιστούν διαφορετικές ζώνες καθώς είναι εξοπλισμένο με πολλές πρόσθετες λειτουργίες.
2.

1650018169741.png

Τα βραχιόλια παρακολούθησης άνοιας είναι ιχνηλάτες σε πραγματικό χρόνο. Είναι πολύ χρήσιμα σε εφαρμογές υγειονομικής περίθαλψης είτε πρόκειται για ηλικιωμένο άτομο που πάσχει από άνοια, νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλη μορφή γνωστικής έκπτωσης. Ουσιαστικά, ο ηλικιωμένος φοράει το βραχιόλι GPS και, στη συνέχεια, τα ζωντανά δεδομένα παρακολούθησης GPS που μεταδίδονται από αυτό το βραχιόλι GPS για ηλικιωμένους μπορούν να προβληθούν 24/7 από τα ενδιαφερόμενα μέλη της οικογένειας ή τους φροντιστές υγείας.


Σύσταση

Στις μέρες μας αναπτύσσονται πολλές καινοτόμες λύσεις. Οι παραγωγοί τεχνολογιών GPS για άτομα που ζουν με άνοια και τους φροντιστές τους στοχεύουν να αποδείξουν ότι οι νέες τεχνολογίες είναι κλινικά αποτελεσματικές και προσφέρουν οικονομική αξία.

Αυτές οι συσκευές στοχεύουν στην προώθηση της καλύτερης ποιότητας ζωής και στην αποφυγή των κινδύνων της περιπλάνησης. Μια συσκευή όπως το ρολόι ή το βραχιόλι GPS μπορεί να είναι μια καλή λύση. Μπορεί να βοηθήσει τους φροντιστές και να τους αποβάλει το άγχος.
 
Top